Armádní výdaje Československa v letech 1933-1939 - Král, Jaroslav (2012)
Moje bakalářská práce se zabývá financováním československé armády před druhou světovou válkou. První část mapuje vznik a financování československé armády po vzniku samostatného státu. Ve druhé části se zabývám půjčkou obrany státu. Zde analyzuji jednání vlády, pod stále se zvětšující hrozbou války a její snahu obstarat prostředky k obraně republiky. Největší část mé práce se týká stavby a financování opevňovacího systému Československé republiky a lidmi kteří se na budování pevností podíleli. Zaměřuji se na délku jejich pracovní doby, velikost mzdy a podmínky na pracovišti. Hlavním přínosem této práce je ucelený pohled na chování československých občanů, politických a vojenských představitelů, kteří se snažili připravit republiku k obraně.