Cash pooling z pohledu Komerční banky - Štěpánková, Petra (2012)
Tato práce se zabývá problematikou cash poolingu, který slouží ke koncentraci hotovosti velkých společností a korporací a tím přispívá k efektivnímu řízení likvidity. V první části je za pomoci převážně odborných zahraničních zdrojů tento bankovní produkt uceleně charakterizován. Druhá část je věnována rozboru jednotlivých právních a daňových aspektů v České republice, které cash pooling ovlivňují. Poslední dvě části práce jsou zaměřeny na podrobnou analýzu tohoto sofistikovaného produktu na příkladu Komerční banky. Je zde zpracována jak implementace cash poolingu z pohledu banky, portfolio klientů využívajících tento produkt, tak i porovnání jeho různých typů atd.