Srovnání výkonnosti v ČR nabízených fondů a ETF z pohledu korunového investora - Kůna, Jakub; Musílek, Petr, 1965-; Havlíček, David, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato práce "Srovnání výkonnosti v ČR nabízených fondů a ETF z pohledu korunového investora" pojednává o kolektivním investování v ČR, přičemž se soustředí na podílové fondy a burzovně obchodovatelné alternativy ETF. V práci je stručně uvedena historie kolektivního investování v ČR a začátky ETF v USA, pak jejich legislativní rámec a členění dle různých kritérií. V práci je analyzován vliv poplatků na výkonnost. Na tabulkách a grafech je představena současná situace a trendy ve vývoji v alokaci prostředků do fondů, v regionálním zaměření apod. V druhé části této práce jsou představeny základní i složitější ukazatele pro měření výnosnosti, rizika a rizikově očištěné výkonnosti fondů a portfolií. Třetí část je zaměřena na tvorbu finančního modelu pro výpočet hodnot ukazatelů z veřejně dostupných dat. Uvedené metody měření jsou aplikovány na 20 vybraných podílových fondů a ETF. Všechny výpočty jsou prováděny z pohledu korunového investora, tudíž přepočítávány na Kč.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses