Analýza výkonnosti Ruských fondů - Hofman, Elena; Musílek, Petr, 1965-; Baran, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato práce je zaměřena na analýzu výkonnosti vybraných ruských podílových fondů na základě jimi dosaženého výnosu a rizika. Po krátkém představení ruského trhu podílových fondů se práce zabývá teoretickým základem ležícím v osnově ukazatelů hodnocení fondů. Je podrobně rozebráno vnímání rizika a následující konstrukce ukazatelů z pohledu moderní a postmoderní teorie portfolia. Jednotlivé ukazatele jsou interpretovány a je posouzena vhodnost jejich aplikace. Analytická část je věnována aplikaci rozebraných metod na 10 otevřených akciových podílových fondech. Na základě výsledků jsou fondy porovnány jak mezi sebou, tak i s výkonností vybraného tržního indexu.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses