Ocenění společnosti Rodinný pivovar BERNARD a.s. - Langr, Jan; Scholleová, Hana, 1964-; Čámská, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem diplomové práce je stanovení hodnoty vlastního kapitálu společnosti Rodinný pivovar BERNARD a.s. k datu 31.7.2012. Pro stanovení hodnoty je využita metoda diskontovaných peněžních toků ve variantě DCF entity. Práce je rozdělena do dvou samostatných částí. První obsahuje teoretická východiska pro oceňování podniků a obecný popis metod a postupů, které jsou pro ocenění použity. Ve druhé části je nejprve představen oceňovaný podnik, provedena analýza makroprostředí a relevantního trhu a stanovena prognóza dalšího vývoje. Na základě této prognózy je potom sestaven finanční plán, s jehož pomocí je určena výsledná hodnota podniku pro jeho vlastníky. Závěrečná doplňková kapitola popisuje možnosti využití simulace Monte Carlo jako rozšíření klasického přístupu k oceňování podniků.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses