Produkce rychle rostoucích dřevin na zemědělské půdě ekonomická analýza záměru - Vetýšková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Syrovátka, Oldřich; Raszka, David (2012)
Diplomová práce se zabývá podnikatelským záměrem založit plantáže rychle rostoucích topolů na zemědělské půdě, za účelem produkce energie. Cílem práce je vytvořit a analyzovat konkrétní podnikatelský plán na produkci rychle rostoucích dřevin v kraji Vysočina. Teoretická část pojednává o obecné problematice rychle rostoucích dřevin, energetické koncepci České republiky a samozřejmě také obsahuje návod pro napsání kvalitního podnikatelského plánu. Praktická část obsahuje rozšířenou verzi podnikatelského plánu na založení plantáže rychle rostoucích topolů, detailní strategickou analýzu, ekonomické aspekty a zhodnocení celého záměru. V práci jsou také návrhy na zlepšení celého projektu
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: podnikatelské projekty; rychle rostoucí dřeviny; management [obor dipl. práce]; SWOT analýza; diplomové práce; business planning; fast growing woody plants; master's theses