Je sebepoškozování racionální? - Procházka, Michal; Šťastný, Dan, 1974-; Chytilová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Když se člověk rozhoduje o život-zkracujícímu jednání, poměřuje hodnotu současného a budoucího života s náklady a výnosy tohoto jednání, které lze zjednodušeně rozčlenit do čtyř kategorií na psychologické, finanční, náboženské a altruistické. Hlavní otázkou práce je, jakou roli hraje při rozhodování altruismus. Model rozhodování, který je použitý v této práci, vychází z modelu od Beckera s Posnerem, je upraven tak, aby obsáhl všechny preventivní a rizikové faktory, resp. náklady a výnosy. Následným srovnáním jednotlivých druhů život-zkracujícího jednání je pak ukázáno, že altruismus má při rozhodování největší relativní váhu.
Vedoucí práce: Daniel Šťastný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses