Zhodnocení finančních nástrojů regionální politiky vybraného kraje - Pudilová, Helena (2012)
Bakalářská práce se zabývá regionální politikou a jejími nástroji využívanými v Jihočeském kraji. Po vymezení definice, principů, pojetí a cílů regionální politiky je provedena klasifikace jednotlivých nástrojů a popis historického vývoje a současné regionální politiky. Práce provádí zhodnocení finančních nástrojů regionální politiky kraje, které resultuje v komparaci finančních nástrojů v letech 2010, 2011 a 2012 a ke zjištění možného souladu či nesouladu grantových programů s cíly deklarovanými v Programu rozvoje kraje. Jsou nastíněné opomíjené oblasti a navržena možná řešení rozvoje těchto oblastí.