Hospodaření města Pelhřimov - Fučík, Jan (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou hospodaření města Pelhřimov (s důrazem na kapitálovou část rozpočtu) v letech 2009 -- 2011. Tato práce je zaměřena na analýzu rozpočtu a investičních projektů města. V teoreticko-metodologické části jsou uvedeny jednotlivé pojmy týkající se rozpočtu, rozpočtové skladby, příjmů a výdajů rozpočtu obce. Praktická část se zabývá analýzou rozpočtu města a určením výrazných odchylek, výpočtem finančních ukazatelů a zhodnocení investičních projektů města.