CIDER z České Kanady - analýza možností výroby specifického produktu - Košťál, Martin (2012)
Cílem bakalářské práce je zpracování podnikatelského záměru zaměřeného na výrobu specifického produktu v oblasti České Kanady. Produktem je cider, lehký alkoholický nápoj z jablečného moštu. Řešení problému vychází z potřeby diverzifikovat činnosti v zemědělství České Kanady, podpořit zaměstnanost a ekonomickou stabilitu oblasti a zároveň přispět výsadbou ovocných stromů k ekologické stabilitě krajiny České Kanady.