Studie udržitelného managementu příměstské rekreační nádrže - Duras, Jan (2012)
Cílem studie je zpracování analýzy možností udržitelného využití příměstské rekreační nádrže s důrazem na vytvoření dlouhodobé rovnováhy mezi hledisky ekonomickými, sociálními a ekologickými. Po analyzování všech tří hledisek jsem dospěl k výsledku, že k zajištění ekonomické udržitelnosti je nutné přijmout některá opatření, a to v takové míře, aby tato opatření nebyla na úkor udržitelnosti sociální a ekologické