Analýza vývoje cen nemovitostí ve vztahu k probíhajícím změnám ve společnosti - Kotula, Daniel (2012)
Cílem této diplomové práce je na základě zjištěných dat a dosavadního vývoje na trhu nemovitostí v kombinaci s údaji vypovídající o příjmech a nákladech domácností, predikovat budoucí trendy na trhu nemovitostí. Pomocí porovnání hodnoty nemovitostí, ceny nájmů ve vybraných lokalitách s příjmy a náklady různých příjmových skupin zjistíme, které jednotlivé příjmové skupiny jsou schopny nemovitosti koupit či pronajmout a za jakých podmínek. Výsledkem práce je popsání šesti budoucích trendů