Ženy v managementu - Kateva, Mila (2011)
Cílem této bakalářské práce je zmapovat postavení absolventek VŠE na trhu práce pomocí analýzy sekundárních zdrojů. V teoretické části se věnují rozdílům mezi muži a ženami, dálé popisují bariéry, které ztěžují ženám postup na vyšší řídicí pozice, a příčiny platové diskriminace. Dále uvádím metody, jak genderovou nerovnost v organizacích eliminovat a nakonec způsoby slaďování rodinného života s práci. V praktické část pomocí sekundárních dat a různých šetření se snažím o genderovou charakteristiku českého trhu práce, zanalyzování postavení žen a jejich výdělku v oblasti managementu a porovnání se situaci absolventek VŠE.