Ženy v managementu - Kateva, Mila; Kašparová, Eva, 1958-; Chládová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cílem této bakalářské práce je zmapovat postavení absolventek VŠE na trhu práce pomocí analýzy sekundárních zdrojů. V teoretické části se věnují rozdílům mezi muži a ženami, dálé popisují bariéry, které ztěžují ženám postup na vyšší řídicí pozice, a příčiny platové diskriminace. Dále uvádím metody, jak genderovou nerovnost v organizacích eliminovat a nakonec způsoby slaďování rodinného života s práci. V praktické část pomocí sekundárních dat a různých šetření se snažím o genderovou charakteristiku českého trhu práce, zanalyzování postavení žen a jejich výdělku v oblasti managementu a porovnání se situaci absolventek VŠE.
Vedoucí práce: Eva Kašparová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses