Cizinci na trhu práce v ČR - Randlová, Simona (2012)
Bakalářská práce má za cíl přiblížit migrační vývoj na území České republiky z dlouhodobého hlediska. Práce se dále zaměřuje na analýzu zahraniční zaměstnanosti na českém trhu práce z pohledu počtu, státní příslušnosti, klasifikace zaměstnání a podle ekonomické aktivity cizinců. Práce také zjišťuje povědomí respondentů o zahraničních pracovnících na českém trhu práce, kdy výsledky z dotazníkového šetření porovnává se skutečným stavem.