Ztráta zaměstnání jako psychický a sociální problém, podpora státu při návratu na trh práce - Chytka, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kaczor, Pavel; Sedláková, Jaroslava, 1972- (2012)
Bakalářská práce dokumentuje problematiku ztráty zaměstnání a její vliv na sociální a psychologické prostředí člověka. Znázorňuje provázanost mezi nezaměstnaností a psychologickými faktory a zároveň popisuje změny v sociálním prostředí nezaměstnaného. Jádrem práce je popis základních charakteristik nezaměstnanosti, psychologických a sociálních vlivů a státní politiky zaměstnanosti. Neméně podstatnou část práce tvoří průzkum zaměřený na postoje, znalosti studentů VŠE, fakulty managementu v rámci tématu o ztrátě zaměstnání. Práce také naráží na současný problém redistribuce v sociální politice České Republiky a dále také popisuje jednotlivé články státní politiky zaměstnanosti. Data v bakalářské práci jsou relevantní k červnu 2012 a zákonům platným k tomuto datu.
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: trh práce; nezaměstnanost; sociální psychologie; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; labor market; unemployment; social psychology; bachelor's theses