Účinnost a efektivnost regulace soukromých vlastníků lesa - Zubíčková, Aneta; Slavík, Jan, 1978-; Vejchodská, Eliška, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce se zabývá analýzou soukromého vlastnictví lesa a snaží se vyhodnotit efektivnost regulace vlastnictví lesa v České republice. Jejím cílem je komparace dopadů regulace na soukromé vlastníky lesů a vlastníky, kteří vlastní lesy v chráněných územích. Práce potvrdila hypotézu, že regulace vlastnictví lesů má negativní dopady na jednotlivé soukromé vlastníky, neboť omezuje výkon vlastnického práva. Vlastníci lesů v chráněných oblastech čelí vyšším nákladům a většímu dozoru při výkonu své činnosti v porovnání s ostatními soukromými vlastníky. Nicméně ani násobení dopadů regulace dispozičních práv vlastníků lesa v chráněných oblastech nevede ke změně motivací u dotčených vlastníků.
Vedoucí práce: Jan Slavík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses