Organizace a financování československého sportu v sedmdesátých letech 20. století - Kratochvíl, Martin; Szobi, Pavel, 1983-; Johnson, Zdenka, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce se zabývá především obdobím uvolňování poměrů a liberalizací ve sportovním prostředí Československa na přelomu šedesátých a sedmdesátých let dvacátého století a následnou normalizací. Je zde popsán vývoj Československého svazu tělesné výchovy a pod něj spadajícího Československého fotbalového svazu. Práce se ale zabývá i samotným pojetím tělovýchovy v socialistické ideologii a rozebírá některé klíčové otázky v porovnání s kapitalistickým chápáním sportu. V další části je objasněno používání zakázaných podpůrných látek v Československu ve sledovaném období a postoj politických činitelů k této problematice. V neposlední řadě práce vysvětluje vznik amatérského sportovního svazu v době normalizace.
Vedoucí práce: Pavel Szobi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses