Velká Británie mezi EHS a ESVO (1957-1961) - Mroviecová, Lenka; Kovář, Martin, 1965-; Johnson, Zdenka, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá vztahem Velké Británie k evropské integraci na přelomu 50. a 60. let. V práci zkoumám zejména ekonomické a politické příčiny, které vedly britskou vládu k odmítnutí se podílet na vzniku Evropského hospodářského společenství(EHS). Dále jsem se zaměřila na formování alternativního pokusu o integraci v západní Evropě, a to na formování Evropského sdružení volného obchodu (ESVO) a na příčiny rychlé změny názoru na EHS. Převažovaly zejména ekonomické důvody, které britskou vládu donutily roku 1961, podat přihlášku do EHS.
Vedoucí práce: Martin Kovář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses