Systém financování vysokých škol v ČR a ve vybraných zemích EU - Tomcová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Krbová, Jana, 1962-; Nový, Jan, 1966- (2012)
Diplomová práce se zabývá popisem a analýzou systému financování vysokých škol v ČR a ve vybraných zemích EU. Nejprve se zaměřuje na význam a pojetí vzdělání a vzdělávání včetně zařazení v rámci teorie statků. V další části charakterizuje systém vysokého školství, analyzuje jeho financování a komparuje srovnávané země. Závěrečná část je zaměřena na představení a hodnocení připravovaných změn zákonů o vysokém školství, následně aplikuje získané poznatky a navrhuje možné změny systému financování v České republice.
Vedoucí práce: Jana Krbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2012
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2012
Keywords: vysoké školy; financování; Česko; země Evropské unie; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; universities and colleges; financing; Czechia; European Union countries; master's theses