Vývoj koncové ceny elektřiny pro odběratele typu domácnost od roku 2000 - Matyásko, Jan (2012)
Abstrakt Cena elektrické energie je významnou položkou spotřebního koše mnoha domácností. Všeobecné povědomí o tom, co cenu elektřiny ovlivňuje, či jaké složky ji tvoří, je však nízké. Cílem této práce je zanalyzovat vývoj ceny elektřiny a pojmenovat hlavní faktory, které její výši ovlivňují. Budou charakterizovány všechny části koncové ceny elektřiny. V praktické části bude provedena analýza na základě platných cen od roku 2000. V závěru bude vyhodnoceno, zda výše plateb za energii reálně roste, nebo klesá.