Analýza monetární politiky USA v letech 2001-2005 - Binka, Martin (2012)
S prodlužováním a prohlubováním finanční a ekonomické krize je mnoho pohledů směřováno na předkrizovou měnovou politiku centrální banky Spojených států. Tato práce je zaměřena na analýzu hodnoty federální úrokové sazby v letech 2001-2005. Analýza je provedena pomocí vybraných monetárních pravidlech - zpopularizovaného Taylorova pravidla, McCallumova pravidla a Galího pravidla. Práce nám poskytuje ucelený pohled na porovnání výše úrokové sazby s výstupy těchto monetárních pravidel.