Analýza monetární politiky USA v letech 2001-2005 - Binka, Martin; Dočkal, Dalibor; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
S prodlužováním a prohlubováním finanční a ekonomické krize je mnoho pohledů směřováno na předkrizovou měnovou politiku centrální banky Spojených států. Tato práce je zaměřena na analýzu hodnoty federální úrokové sazby v letech 2001-2005. Analýza je provedena pomocí vybraných monetárních pravidlech - zpopularizovaného Taylorova pravidla, McCallumova pravidla a Galího pravidla. Práce nám poskytuje ucelený pohled na porovnání výše úrokové sazby s výstupy těchto monetárních pravidel.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses