Účetní problémy při fúzích obchodních společností se zvláštním zřetelem na oceňování - Hejcmanová, Sandra (2011)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku vnitrostátních fúzí obchodních společností v podmínkách platných obchodně-právních a účetních předpisů České republiky. Pozornost je věnována především účetním, právním a organizačním aspektům fúze. Podrobně je také zpracována problematika oceňování, která tvoří nedílnou součást celého procesu. Práce reflektuje změny, které s sebou přinesla rozsáhlá novelizace účinná od 1. ledna 2012. V souvislosti s tím jsou v práci zmíněny možné problémy a rizika, která s sebou některá ustanovení přinesla. Vše je následně dokumentováno praktickým příkladem na fúzi sloučením dvou obchodních společností.