Ekonomika rychle rostoucích dřevin - Levý, Lukáš; Veber, Jaromír, 1953-; Gaspár, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem diplomové práce je analyzovat a zhodnotit význam a potenciál rychle rostoucích dřevin pro specifika české ekonomiky a místních podmínek. Práce se bude zabývat vhodností jednotlivých druhů rychle rostoucích dřevin pro české přírodní podmínky. Dále bude zkoumat možnosti subvencování ze strany veřejných orgánů. Další část práce se bude zabývat všemi činnostmi a procesy při pěstování rychle rostoucích dřevin, od zajištění půdy až po využití dřevní hmoty. U jednotlivých činností kvantifikuje náklady na práci a fyzický kapitál pro různé subjekty v české ekonomice, například domácnosti vlastnící půdu, nebo firmu, která má nevyužité pozemky. Práce bude porovnávat možné zisky či energetické úspory subjektů pro několik variant vývoje ceny energií v následujících letech. Praktickým výstupem kromě shrnutí výše zmíněných informací do jednoho textu bude především komplexní vzorec, který každý subjekt bude moci využít pro vypočtení toho, jestli se mu vyplatí pěstováním rychle rostoucích dřevin zabývat.
Vedoucí práce: Jaromír Veber
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses