Motivace pracovníků ve stavebním podniku - Tkáčová, Lucie; Dvořáková, Zuzana, 1960-; Kleibl, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou motivace pracovníků ve stavebním podniku. Cílem práce je zpracování teoretických východisek, následná analýza motivačního prostředí stavebního podniku a vyhodnocení využití jednotlivých motivačních faktorů. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Nejprve se zabývá teoretickými východisky daného tématu, jako motivací becně, podrobněji motivací pracovního jednání. Tato východiska jsou podkladem pro zkoumání motivace pracovníků ve stavebním podniku. Prostřednictvím dotazníkového šetření jsou zjišťovány faktory nejvíce ovlivňující pracovní motivaci. Vymezeno je 7 oblastí a 22 motivačních faktorů. Stěžejní částí práce je praktický výzkum a jeho vyhodnocení, na jehož základě jsou identifikovány problémové oblasti pracovní motivace a vypracována doporučení na zlepšení motivace pracovníků. Závěry z této práce by se mohly stát podkladem pro vypracování vhodného motivačního programu, který v současnosti není ve stavebním podniku vytvořen.
Vedoucí práce: Zuzana Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses