Komunální politika a boj s nezaměstnaností za Velké hospodářské krize na příkladu Prahy - Chomiaková, Šárka; Kozmanová, Irena; Szobi, Pavel, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Práce analyzuje boj s nezaměstnaností a jejími důsledky na příkladu Prahy. Vychází z konstatování nedostatečnosti gentského systému po vypuknutí velké hospodářské krize a sleduje na příkladu Prahy moţnosti a limity komunální politiky coby alternativy, resp. doplňku politiky státní. Analyzuje jak následná, tak preventivní opatření ze strany města a dochází k závěru, ţe se Praha soustředila především na politiku následnou. Soustředí se zejména na poskytování naturálii a později na produktivní péči a zabývá se nastavením podmínek pro jejich čerpání. Dochází k závěru, ţe v první řadě byl praţský systém podpor aţ příliš nejednotný a komplikovaný. A za druhé se Praha příliš málo věnovala preventivním opatřením.
Vedoucí práce: Irena Kozmanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses