Investiční rozhodování společnosti zabývající se likvidací odpadu ve vazbě na vývoj příslušné legislativy - Sochorová, Iva; Sieber, Patrik, 1977-; Špička, Jindřich, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem této práce práce je popsat proces investičního rozhodování z pohledu teorie a charakterizovat metody, které se používají při volbě nejlepších variant invetsičního rozhodování a dále určit nejvhodnější investiční variantu pro vybranou společnost společnost. Práce je rozdělena na dvě části. Cílem první části je teoreticky popsat metody, které lze využít k investičnímu rozhodování. Stěžejní částí celé práce je praktická část. Cílem praktické části je zmapovat vývoj současné legislativy jako hlavního rizikového faktoru v oblasti investičního rozhodování a v návaznosti na legislativu doporučit vhodná řešení. Dále je cílem vyhodnotit a doporučit investorům ekonomicky nejvíce výhodnou variantu z řešení, která se nabízejí. V neposlední řadě je cílem práce vytvořit určitý vzor také pro ostatní společnosti, ze kterého je možné čerpat informace o možnostech řešení nastalé legislativní situace.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses