Zhodnocení vlivu inovací na úspěšnost společnosti Apple Inc. - Sedláčková, Hana; Smrčka, Luboš; Oplestil, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Hlavním cílem této diplomové práce je zkoumání vlivu inovačních aktivit na úspěšnost společnosti Apple Inc. Konkretizací tohoto cíle je předpoklad existence přímého vztahu mezi vývojem tržeb sledované společnosti a vývojem její tržní hodnoty. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část, kde teoretická část je zaměřena na problematiku invencí a inovací, inovačního procesu a v neposlední řádě vztahu inovací ke strategickému managementu a marketingu. Teoretická část práce také vymezuje chápání pojmu "úspěšnost" společnosti ve vztahu k tématu této diplomové práce. Praktická část se orientuje na aplikaci získaných poznatků, jejím hlavním cílem je posoudit vliv inovačních aktivit na vývoj tržeb společnosti Apple Inc a zhodnotit konkurenční postavení významných produktových skupin v tržním kontextu jednotlivých odvětví. Další text praktické části je zaměřen na vývoji definovaného kritéria úspěšnosti, tj. tržní kapitalizace společnosti Apple Inc., a jeho porovnání s významnými konkurenty v technologickém odvětví. Závěr diplomové práce je věnován vyhodnocení stanoveného předpokladu pomocí lineární regresní analýzy a sestavení možného schématu produktové inovace společnosti Apple Inc.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses