Komparativní analýza systémů sběru a svozu biologicky rozložitelného komunálního odpadu ve vybraných regionech ČR a Itálie - Chadimová, Tereza; Louda, Jiří; Loužek, Marek, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato práce vymezuje základní pojmy v oblasti biologicky rozložitelných odpadů a popisuje relevantní právní normy. V souvislosti se snahou o omezení skládkování odpadu vydala Evropská Komise směrnici 31/99/EC, o skládkách odpadů. Jedním z cílů této směrnice je mimo jiné snížení množství biologicky rozložitelného komunálního odpadu ukládaného na skládky. Naplňování daných požadavků je analyzováno ve dvou zemích, v ČR a v Itálii. Konkrétně jsou v práci zkoumány dvě oblasti, obec Bílina v České republice a obec Carugate v Itálii. Jsou zde analyzovány projekty na podporu odděleného běru biologicky rozložitelného komunálního odpadu a v závěru je porovnána jejich úspěšnost. Otázka na kterou se tato práce snaží nalézt odpověď zní: "Jakým způsobem (pomocí jakých nástrojů) naplňují analyzované regiony požadavky EU uvedené ve směrnici 1999/31/EC - o skládkách odpadů?"
Vedoucí práce: Jiří Louda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses