Analýza nezaměstnanosti mládeže ve Španělsku - Draisaitl, Michael (2012)
Tato práce se zabývá nezaměstnaností mládeže ve Španělsku, kde téměř 50% osob mladších 25-ti let se nachází ve stavu nezaměstnaných. Tato hodnota je nejvyšší v rámci celé Evropské Unie, a tak cílem práce je definovat příčiny. Práce se věnuje podmínkám španělského trhu práce, vlivem Evropské Unie, vzdělanostní strukturou cílové skupiny v porovnání s nezaměstnaností v jednotlivých sektorech a v neposlední řadě dopadem finanční krize na sledovanou veličinu. K dosažení odpovědí na dané otázky bude použito analýzy statistik z oficiálních zdrojů a hodnoty komparovány v rámci zemí Evropské Unie.