Trh práce z hlediska demografické proměnné věku zaměstnanců v České republice se zaměřením na osoby ve věku 50+ - Havránková, Kamila; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Loužek, Marek, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Hlavním tématem bakalářské práce je stárnutí obyvatelstva, s nímž jsou spojeny i významné dopady na trh práce. Stěžejní část práce je zaměřena na analýzu trhu práce s ohledem na reprodukční a demografické změny v populaci, ke kterým bude docházet podle predikcí i v budoucnu. Zabývá se také změnami ve věkové struktuře obyvatelstva a dopady přírůstku starších osob a úbytku mladších ročníků. Důsledky spojené se stárnutím jsou významné pro ekonomiku státu, jelikož dochází k většímu zatížení veřejných financí. V práci je také zachycena reakce národních vlád a jejich příprava na stárnutí prostřednictvím vydávání strategických dokumentů. Jejich zaměření je především na určení základních cílů a priorit v oblasti stárnutí, ale také na oblasti podpory zaměstnávání starších osob, které jsou charakterizovány v závěru práce.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses