Plán realizace výstavního projektu - Kotulková, Karina; Švecová, Lenka; Pomahač, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce se zabývá tématem tvorby podnikatelského záměru a plánu realizace v neziskovém sektoru v oblasti kultury, konkrétně výstavnictví. Na základě teoretického rámce managementu a specifik kulturních projektů, vznikl koncept výstavy včetně doprovodného programu a podnikatelský plán jako nástroj pro komunikaci s potenciálními partnery. Formulaci podnikatelského a realizačního plánu předchází teoretická analýza přístupů jejich zpracování z oblasti komerční i neziskové sféry. Na základě výsledků provedených analýz jsou aplikovány nejvhodnější metody a techniky managementu včetně ekonomické analýzy. Práce je komplexním průvodcem přípravy a realizace uměleckého projektu, interaktivní výstavy Body Moving, prezentující přední díla světových uměleckých a tanečních skupin. Výstupem praktické části je kompletní scénář výstavy, podrobný realizační plán a podnikatelský záměr výstavního projektu včetně rizik a jejich eliminace.
Vedoucí práce: Lenka Švecová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses