Vliv transferových cen na zdanění stálých provozoven - Jelínek, Michal, 1983-; Vančurová, Alena, 1957-; Izák, Vratislav, 1941-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato disertační práce se zabývá zdaňováním stálých provozoven a vlivem pravidel transferových cen na způsob určení základu daně stálé provozovny. Nejdříve popisuje důvody vzniku stálé provozovny a zkoumá, jak mezinárodní i tuzemská legislativa přistupuje ke zdaňování zisků daňových nerezidentů. Práce dále analyzuje způsoby, jakými se určuje základ daně přiřaditelný stálé provozovně. Závěrečná část zkoumá, zdali lze z veřejně dostupných finančních údajů získat dostatečné informace pro stanovení základu daně stálé provozovny vzniklé z titulu závislého zástupce. K tomuto účelu je využita metoda regresní analýzy, shlukové analýzy a logistické regresní analýzy.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor disert. práce]; disertace; dissertations