Stanovení hodnoty podniku ZAPA beton a.s. - Jiroutová, Monika; Scholleová, Hana, 1964-; Mackenzie, Iveta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Diplomová práce se zabývá oceněním podniku ZAPA beton, a. s., k datu ocenění 16. 8. 2012. Ocenění je provedeno výnosovou metodou diskontovaného peněžního toku pro vlastníky a věřitele (FCFF). Součástí práce je i zpracovaná analýza vnějšího prostředí společnosti, analýza odvětví a finanční analýza společnosti. Ocenění je provedeno na základě finančního plánu a stanovení dalších vstupních proměnných jako je například diskontní míra. Finální část je věnována simulaci Monte Carlo, sloužící k analýze vlivů rizikových faktorů na celkovou hodnotu podniku.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses