Analýza činnosti interního auditora v ICT podniku - Benešová, Lucie (2021)
Diplomová práce se věnuje tématu interního auditu se zaměřením na integrovaný systém řízení bezpečnosti informací. S informacemi v různých podobách a v různém množství nakládají všechny typy organizací, proto také jejich bezpečnost je aktuálním tématem. Jejímu zajištění pomáhá mj. kvalitní výkon interních auditů, jimž se tato práce hlavně věnuje. Cílem práce je analýza současného provádění interního auditu v ICT společnosti Simplity s.r.o. Pro zpracování analýzy organizace poskytla organizace své interní dokumenty. Dalším zdrojem dat je elektronická korespondence a rozhovory v podobě videohovorů se zaměstnanci firmy. Pro zpracování poskytnutých dokumentů byla využita metoda analýzy a syntézy. Rozhovory se zaměstnanci probíhaly v podobě částečně strukturovaných hloubkových rozhovorů. Přínosem a výsledkem práce je vyhodnocení analýzy a odhalení slabých míst interního auditu ve společnosti. A poté navržení doporučení ke zlepšení.