Influencer marketing a ovlivňování spotřebitele - Veselý, Jan (2021)
Tato bakalářská práce pojednává o influencer marketingu na sociálních sítích. Cílem práce je zjistit, jakými postupy a metodami lze zvýšit efektivnost komunikace mezi influencerem a firmou, zjistit nedostatky komunikace jak ze strany influencerů, tak ze strany firem. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy využívající se v části praktické a také jsou zde shrnuty dosavadní poznatky o influencer marketingu. Praktická část vychází z kvalitativních výzkumů, mezi kterými jsou hloubkové rozhovory a metoda komparace.