Analýza rozvoje Business Intelligence pro vybranou společnost - Sosnovský, Adam (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním BI platformy vybrané společnosti s dalšími BI platformami na trhu. V teoretické části práce je definován pojem Business Intelligence a následně popsána obecná architektura s jednotlivými komponentami BI. Dále jsou v teoretické části identifikovány současné trendy Business Intelligence. V praktické části je představena sledovaná společnost a její BI řešení. Posléze je analyzován trh s BI platformami a selektovány BI platformy pro jejich porovnání. Pro porovnání jsou stanovena kritéria vycházející ze současných trendů a požadavků vybrané společnosti. Jednotlivým kritériím je přiřazena váha dle jejich důležitosti, a na základě toho je určena škála bodové ohodnocení. BI platformy jsou tak bodově ohodnoceny podle míry splnění jednotlivých kritérií a je určen vítěz, který dosáhl největšího součtu bodů. Na základě porovnání a vyhodnocení jednotlivých platforem je poskytnuto doporučení pro vybranou společnost.