Komparácia českého a slovenského dôchodkového systému v rokoch 1993 až 2019 - Kolesár, Pavel; Barák, Vladimír; Zeman, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Témou bakalárskej práce je porovnanie dôchodkových systémov v Českej a Slovenskej republike od roku 1993 do roku 2019. Hlavný cieľ bol poukázať na to, ako sa vyvíjali tieto systémy. Teoretická časť je zameraná na krátky opis histórie vývoja dôchodkového systému v Európe a Československej republike a základný teoretický popis fungovania dôchodkových systémov. Praktická časť sa zameriava na opis a následne porovnanie vývoja dôchodkových systémov v Českej a Slovenskej republike. Výsledky práce ukázali, že penzijné systémy sa v oboch krajinách vyvíjali iným tempom, ale predpokladá sa, že v budúcnosti budú trpieť rovnakými problémami.
Vedoucí práce: Vladimír Barák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses