UX a UI design webových stránek pro personální agenturu - Kindrat, Vitalij (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou uživatelského rozhraní webových stránek (User Interface, dále jako UI) a problematikou uživatelské přívětivosti (User Experience, dále jako UX). V teoretické části této práce je důraz kladen na vysvětlení pojmů UI a UX a jejich vzájemnou souvislost. Taktéž jsou zde vysvětleny základní principy uživatelského testování, jeho využití a metody. V praktické části se řeší postup tvorby konkrétního návrhu a odůvodnění jednotlivých kroků. Praktická část zahrnuje tvorbu návrhu pro desktopovou i mobilní verzi webového rozhraní, příprava prototypu, uživatelské testování návrhu s respondenty a následnou úpravu návrhu na základě poznatků z daného testování. Cílem práce je navrhnout nejvhodnější řešení pro webovou stránku personální agentury, pro kterou stávající řešení není přívětivé. Dále nalezení možných příležitostí pro využití dané webové stránky a příprava návrhu pro její následné kódování.