Kulturní aspekty agilní transformace firem - Kretinina, Liliana; Hájek, Jiří; Pešata, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato diplomová práce se zabývá tématem agilní transformace v České republice. Cílem práce je zjistit, jakým způsobem kulturní normy České republiky a kultura podniků, formují přijetí agilních metod a průběh agilní transformace ve firmách. Tento cíl je naplněn pomocí rešerše dostupných zdrojů a kvalitativního výzkumu, v podobě polostrukturovaných rozhovorů se zaměstnanci vybraných českých firem. Na základě analýzy dát jsou vyhodnocené čtyři výzkumné otázky a vytvořen model, který nabízí nový pohled na vazby mezí národní kulturou, firemní kulturou, agilní metodikou a agilní transformací.
Vedoucí práce: Jiří Hájek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses