EOSC - popis, dáta a data management plan v nástroji Argos - Sabo, Jakub; Novotný, Jakub, 1977-; Luc, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou dát využívaných a generovaných vo vedeckých výskumoch, s pohľadom na ich dostupnosť verejnosti a obzvlášť ďalším výskumným pracovníkom. Cieľom záverečnej práce je vymedziť pojmy súvisiace s Európskym cloudom pre otvorenú vedu (EOSC), priblížiť čitateľovi jednotlivé projekty a ciele EOSC, popísať princípy FAIR dát a oboznámiť ho s obsahom a štruktúrou plánov na správu dát. V druhej časti je pozornosť venovaná detailnému postupu a objasneniu tvorby dátového plánu za pomoci služby Argos, poskytovanou EOSC projektom OpenAIRE, ktorá je k dispozícii bežnému používateľovi bez poplatku.
Vedoucí práce: Jakub Novotný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses