Růst start-upu působícím na trhu nemovitostí : Příčiny, výzvy a bariéry - Jiřík, Jan (2021)
Hlavním cílem diplomové práce je poskytnout informace začínajícím podnikatelům, kteří uvažují o vstupu do podnikání na realitním trhu, s cílem upozornit na jeho specifika a přiblížit vývoj konkrétního startupu, včetně problémů a úspěchů, kterých dosáhl během svého růstu. Dílčím cílem je navržení konkrétních strategických kroků k udržení, případně zvýšení tempa růstu zkoumaného startupu. Vývoj startupu je zkoumán prostřednictvím strategické analýzy a kvalitativních rozhovorů se zaměstnanci startupu. Na základě výsledků je začínajícím podnikatelům doporučeno vytvářet online projekty s vysokým důrazem na transparentnost a úroveň služeb. Startupu je doporučeno najmutí HR managera, které déle povede ke stabilizaci výsledků a lidských zdrojů u oddělení Obchod. Druhým konkrétním doporučením je snížení závislosti na dodavatelích, prostřednictvím budování interních zdrojů internetové návštěvnosti.