Role controllera v podniku - Šimanovský, Radek; Šoljaková, Libuše; Král, Bohumil, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Práce konceptualizuje roli controllera v podniku, kdy prostřednictvím jedenácti rozhovorů s controllery napříč jednotlivými hospodářskými sektory definuje základní rozsah činností, kterým se controller musí v podniku věnovat a zároveň identifikuje jeho postavení v podnikové organizační struktuře. Práce obsahuje rozhovory nikoliv pouze s controllery aktuálně působícími v tuzemsku, ale je rozšířená také o poznatky zahraničních controllerů působících v Německu, Číně a Itálii. Práce jednoznačně identifikuje controllera jako osobu, která je kardinální součástí podnikové organizační struktury, přičemž zdůrazňuje jeho postavení zejména ve vztahu k podnikovému vedení jakožto jedné ze základních pozic, pomocí které podnikové vedení uskutečňuje svá rozhodnutí. Výsledky práce jsou dále podpořeny specifikováním základních kvalitativních charakteristik controllera, kterým respondenti přikládají největší význam v momentu jeho personálního výběru.
Vedoucí práce: Libuše Šoljaková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses