Analýza podpory místního rozvoje ze strany rodinných firem na Semilsku - Kuršel, Adam (2021)
Bakalářská práce se věnuje podpoře místního rozvoje ze strany rodinných firem na Semilsku. V práci je zkoumán region Semilska jak z pohledu hospodářského, tak i občanského. Tato práce pomáhá všem firmám a městským samosprávám, a to nejenom na Semilsku, ke zlepšení a zefektivnění investiční politiky do regionálního rozvoje. Pro zjištění historického vývoje regionu Semilska jsou použita dostupná sekundární data o geografické a katastrální struktuře regionu, místním obyvatelstvu, ekonomické situaci regionu a občanské vybavenosti této oblasti. Pro zjištění současného stavu jsou uskutečněny rozhovory s představiteli místních rodinných firem. Závěrečný výzkum, který je proveden formou dotazníkového šetření ověřuje a obohacuje veškeré sesbírané informace a data, která jsou získána z předcházejících výzkumů této práce. Veškeré výsledky jsou podrobně vyhodnoceny a v závěru této bakalářské práce jsou navržena doporučení pro zlepšení veškerých zkoumaných jevů.