Analýza podpory místního rozvoje ze strany rodinných firem na Semilsku - Kuršel, Adam; Habrmanová, Blanka; Müllerová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce se věnuje podpoře místního rozvoje ze strany rodinných firem na Semilsku. V práci je zkoumán region Semilska jak z pohledu hospodářského, tak i občanského. Tato práce pomáhá všem firmám a městským samosprávám, a to nejenom na Semilsku, ke zlepšení a zefektivnění investiční politiky do regionálního rozvoje. Pro zjištění historického vývoje regionu Semilska jsou použita dostupná sekundární data o geografické a katastrální struktuře regionu, místním obyvatelstvu, ekonomické situaci regionu a občanské vybavenosti této oblasti. Pro zjištění současného stavu jsou uskutečněny rozhovory s představiteli místních rodinných firem. Závěrečný výzkum, který je proveden formou dotazníkového šetření ověřuje a obohacuje veškeré sesbírané informace a data, která jsou získána z předcházejících výzkumů této práce. Veškeré výsledky jsou podrobně vyhodnoceny a v závěru této bakalářské práce jsou navržena doporučení pro zlepšení veškerých zkoumaných jevů.
Vedoucí práce: Blanka Habrmanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses