Smysluplnost práce ve farmaceutickém průmyslu - Hořáková, Veronika (2021)
Práce se zabývá problematikou vnímání smysluplnosti práce ve farmaceutickém průmyslu. V teoretické části se věnuje možným teoretickým pojetím smysluplné práce, jelikož neexistuje jedna správná definice, která by jasně vymezovala, co smysluplná práce je a čím je tvořena. Dále se zabývá pozitivy, které s sebou smysluplná práce přináší, jakými způsoby je možné ji podpořit a co ji naopak narušuje. Cílem práce je zjistit, jaké je vnímání smysluplnosti práce pracovníky ve farmaceutickém průmyslu. Výzkum byl realizován pomocí polostrukturovaného rozhovoru se 6 pracovníky z farmaceutické společnosti a byl zaměřen na nalezení vlivů, které působí na vnímání práce jako smysluplné. Výsledky výzkumu zprostředkované tematickou analýzou poukázaly na skutečnost, že práce ve farmaceutickém průmyslu není nutně hlavním zdrojem smysluplnosti práce, byť patří mezi povolání, která jsou sociálně přínosná.