Komunikačně náročné situace v týmové práci - Dobešová, Adéla; Fonferová, Ľudmila; Spurný, Joža; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá typy komunikačně náročných situací ve vysokoškolské týmové práci. Jejím cílem je vytvořit soubor relevantních poznatků o komunikačně náročných situacích a jejich řešení v rámci projektových úkolů, skupinové a týmové práce. Teoretická část obsahuje rešerši odborných zdrojů o týmové práci, týmových rolích a týmové dynamice. Mapuje komunikaci, komunikační styly a jejich vliv na komunikačně náročné situace. Věnuje se souvislostem mezi komunikací a stresem v týmu. Zabývá se typy stresorů při práci v týmu specificky i ve vysokoškolském nebo on-line prostředí. Praktický průzkum byl proveden kvantitativně pomocí dotazníkového šetření na 165 respondentech, studentech vysokých škol v České republice. Práce shrnuje informace o četnosti výskytu a míře stresu v komunikačně náročných situacích ve vysokoškolských týmech, zahrnuje i soubor specifických stresorů při on-line týmové práci. Výsledky práce mohou sloužit studentům a pedagogům vysokých škol nebo odborníkům v oblasti lidských zdrojů, jako zdroj informací o týmové práci a stresu pohledem mladých dospělých od 19 let věku.
Vedoucí práce: Ľudmila Fonferová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses