Ocenění fotbalového klubu 1. FC Slovácko - Kohoutek, Štěpán; Svačina, Pavel, 1979-; Václav, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Hlavním cílem této diplomové práce je popsání specifik podnikání ve fotbalovém prostředí, nalezení vhodné metody pro ocenění fotbalového klubu a tuto metodu následně aplikovat na ocenění společnosti 1. FC SLOVÁCKO, a.s. V teoretické části jsou popsána specifika podnikání ve fotbalovém prostředí, přístupy k ocenění fotbalových klubů a fotbalových hráčů. S ohledem k povaze hospodaření fotbalových klubů v České republice je pro ocenění společnosti 1. FC SLOVÁCKO, a.s. primárně použita majetková metoda na bázi substanční hodnoty a likvidační metoda. Pro ocenění fotbalových hráčů je s ohledem k názorům odborné veřejnosti zvolena porovnávací metoda anchor-and-adjustments. Tyto teoretické poznatky jsou následně použity pro ocenění společnosti 1. FC SLOVÁCKO, a.s. Z výsledné tržní hodnoty společnosti 1. FC SLOVÁCKO, a.s. je potvrzeno, že největší část hodnoty fotbalového klubu tvoří hráči.
Vedoucí práce: Pavel Svačina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses