Analýza 24.ročníku (2020) mezinárodního festivalu dokumentárního filmů Ji.hlava - Samoilova, Kateryna (2021)
V této bakalářské práci se zabýváme analýzou 24. ročníku (2020) mezinárodního festivalu dokumentárního filmů Ji.hlava. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V rámci teoretické častí je definován pojem filmový festival a jeho funkce. Zvláštní pozornost je věnována teorie rozdělení filmových festivalů, která slouží pro pochopení způsobů financování této události. Následně práce zohledňuje povahu autorskoprávních vztahů mezi festivalem a filmovými tvůrci. Práce nesmí zapomenout na popis organizační a dramaturgické složky daného festivalu. Účelem první části této práci je vytvořit teoretickou základnu pro případovou studii v praktické části. Následující část práce je věnovaná detailnímu popisu změn festivalu, ke kterým došlo v důsledků přechodu události do online prostředí. Těžištěm pro tuto část práci sloužili osobní rozhovor s výkonnou ředitelkou a vedoucí produkce festivalu a veřejně dostupné zdroje informace. Identifikovala jsem všechny změny, které v této částí práce jsou obsazené v podkapitolách odpovídajících projektové struktuře. Jsou zde rozpracované místní, časové, programové a finanční změny. Zkoumání těchto změn pomocí deskriptivní metody přináší identifikaci klíčových faktorů potřebných pro úspěšné pořádání festivalu.